Jardin Netherlands BV,

(onderdeel van Keter Group) is op zoek naar een:

Transportation planner (1FTE)

Wie zijn wij?
Keter is een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van productie en verkoop van kunststof huishoud en tuin consumentenproducten. Met een focus op innovatie door consumenteninzichten, biedt Keter een indrukwekkende reeks van meubilair, opbergoplossingen en ander verpakkingsmateriaal. Elk product is zorgvuldig ontworpen waarbij duurzaamheid, design en functionaliteit met elkaar worden gecombineerd.

Jardin Netherlands is onderdeel van de Keter Group. Keter Group heeft wereldwijd ± 20 productielocaties en 2 distributiecentra verdeeld over 9 landen. Op dit moment verkopen we aan meer dan 100 landen over de hele wereld.

Met een wereldwijde productie en wereldwijde sales ondersteuning, is Keter in staat flexibele logistieke oplossingen, snellere doorlooptijden en betere respons te bieden. Dit alles heeft geleid tot een jaarlijkse omzet van meer dan $ 1 miljard. Keter Group distribueert wereldwijd aan 25.000 retailers, waarbij deze retailers bijna allemaal in de top 250 wereldwijd staan. Daarnaast bestaan veel van deze klantrelaties al langer dan 25 jaar.

Voor onze productielocatie in Rijen, waar wij tuinmeubelen produceren, zijn we op zoek naar een Transportation Planner.

Als Transportation Planner ben je verantwoordelijk voor een goede service met betrekking tot de belevering van onze klanten. Hiervoor maak je tariefafspraken met de transporteurs, zet je de beste transporteur in voor elke bestemming en verzorg je de transportbegeleiding.

Wat ga je doen?
In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor de planning van de transporten in SAP, en zorg je voor de meest optimale leverschema’s. Hierbij heb je een scherp oog voor de kosten, je maakt de beste afspraken met de transporteurs, zorgt voor een 100% vulling van de vrachtwagens en controleert de transportfacturen en onderneemt direct actie als deze niet correct zijn.

Daarnaast ben je accuraat en houd je de transportkosten bij in het systeem, daarvan maak je verschillende kostenrapportages, verzorg je elk kwartaal de transportkostenanalyse en draag je zorg voor de correcte intercompany doorbelasting.

Voor deze functie is het van belang dat je zelfstandig en proactief aan de slag gaat, goed kunt organiseren, accuraat en flexibel bent en beschikt over een goed analytisch vermogen. Je bent stressbestendig en (positief) kritisch ten opzichte van jezelf, de processen en de organisatie.

Je takenpakket omvat:

     • Planning en beheer van transport en verwerking in SAP,
     • Transportbegeleiding, contacten met chauffeurs en opmaak van export- en douane documenten,
     • Onderhandelen en maken van tariefafspraken, factuur controle en onderhouden van de gemaakte transportafspraken,
     • Waarborgen van de service, zorgen voor een optimale wagenindeling en de benodigde informatie verschaffen aan collega’s en andere afdelingen,
     • Uitvoer geven aan de dagelijkse facturatie en het systeem verder optimaliseren,
     • Opstellen, beheren en analyseren van rapportages en daarbij verbetervoorstellen doen.

Wat breng jij mee?
Een afgeronde HBO-opleiding richting logistiek aangevuld met enkele jaren werkervaring in de logistiek met kennis van logistieke processen, planning en douane activiteiten. Een enthousiaste sterke persoonlijkheid met de nodige flexibiliteit en een tomeloze inzet met kennis van MS Office, databases en SAP.
Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent, overzicht kunt houden maar ook een proactieve teamspeler bent.

Wij bieden:
Een leuke en uitdagende functie, bij een vooruitstrevende  organisatie waar ondernemerschap zeer wordt gewaardeerd er ruimte is voor ontwikkeling van je talent inclusief een marktconform salaris.

Reageren op deze vacature:
Stuur je motivatiebrief inclusief uitgebreid CV naar hr.nl@keter.com of per post naar:

JARDIN Netherlands BV
T.a.v. de afdeling Human Resources
Ericssonstraat 17
5121 MK Rijen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Upload je CV
Upload Motivatiebrief